Pastorale Eenheid in wording:
Open Thema-Avond “Liturgie en Gebed”
11 september 2018

Zoals aangekondigd op de algemene open avond van 30 mei 2018,
waar we de vorming van onze pastorale eenheid hebben voorgesteld,
volgen nog afzonderlijke open avonden per thema.

De thema’s die aan bod zullen komen zijn:

• liturgie en gebed
  • catechese en verkondiging
  • diaconie en solidariteit
  • financieel en materieel beheer
  • gemeenschapsopbouw

Op deze meer specifieke open avonden bekijken we
hoe elk thema binnen onze pastorale eenheid vorm en inhoud kan krijgen.

Onze pastorale éénheid "in wording"
nodigt u van harte uit!

Open Avond
woensdag 30 mei, 20u

WZC Heilig Hart, Kerkeblokken, Nijlen

Beste parochianen,

De Emmaüsgangers ervoeren Jezus’ vuur in hun hart.
Gensters van dat vuur worden vandaag nog verder gekoesterd en uitgedragen door velen,
ook binnen onze parochies. Het maakt van onze parochies een warmere plek. Dat is prachtig.

Maar waar gensters samengebracht worden, ontstaat een groter, laaiend vuur.

En net dat is de betrachting van een pastorale éénheid: gensters samenbrengen om tot een groter vuur te komen.
De parochies van Berlaar en Nijlen krijgen vandaag van het bisdom de unieke kans om samen een pastorale éénheid op te bouwen.

Wil je hier meer over weten, dan ben je van harte welkom op de open avond die we hierover organiseren op
woensdag 30 mei om 20 uur
in het WZC Heilig Hart, Kerkeblokken 11 in Nijlen
.

Als voorbereiding op deze open avond is het nuttig om even stil te staan bij onderstaande vraag.

Uitnodiging open vergadering | zondag 29 april 2018

Op zondag 29 april 2018 (dat is de eerstvolgende "vijfde zondag") houden we in Nijlen
een open info-vergadering betreffende de vorming van onze Pastorale Eénheid.

Verdere details volgen nog op deze site,
of worden je bezorgd per mail wanneer je ons je contactgegevens bezorgt via het formulier

Download hieronder de digitale flyer met de uitnodiging. Je mag deze gerust delen met vrienden, buren en kennissen.

Pastorale Eenheid

Met de benoeming van de nieuwe pastoor Michel Brasseur voor de parochies in Kessel, Bevel en Nijlen werd ook het startsein gegeven om volgens de visie van onze bisdom te groeien naar een PASTORALE EENHEID met de parochies in Berlaar.
Alles staat nog maar in de kinderschoenen, maar als federatieteam van Berlaar willen we hieraan volop meewerken en er mee vorm geven.
Maar zover is het nog lang niet … Er zijn nog heel wat stappen te nemen eer het zover is en ook U - geliefde mede parochiaan - zal in de toekomst er actief in betrokken worden.
Dus geen gebeuren over uw hoofden heen, maar een uitnodiging tot participatie.
Want we hebben elke christen nodig die ofwel in de territoriale of in de categoriale pastoraal werkzaam is.